Zbirka kazališnih i glazbenih programa

Antimuzej u svojoj pohrani čuva zbirku od preko tri stotine rijetkih, starih, kazališnih i glazbenih programa objavljivanih od vremena nakon Prvog svjetskog rata, pa sve do šezdesetih godina dvadesetog stoljeća. U zbirci čuvamo i vrlo rijetke programe s potpisima tada poznatih europskih dirigenata i izvođača.

Među zanimljivijim je program koncerta Berlinskog komornog orkestra u Hrvatskom glazbenom zavodu iz 1936. godine, s vlastoručnim potpisom dirigenta Hansa von Benda. Zatim, program Prvog jubilarnog koncerta za 75. godišnjicu Hrvatskog pjevačkog društva Kolo, dirigenta Lovre Matačića. Tu je i program koncerta Hrvatskog glazbenog kulturnog društva Zora pod ravnanjem Ive Tijardovića, iz 1939. godine, te program koncerta dirigenta I. Dobrovena iz 1934. godine s dirigentovim potpisom, kao i program koncerta Ana-Marije Guglielmetti iz 1935. godine s njenim vlastoručnim potpisom.

U zbirci se čuvaju i primjerci tjednika za kazalište, književnost i umjetnost Komedija iz 1937. godine, kao i brojni drugi programi, najave, objave i kazališno, glazbeno, umjetničke memorabilije iz prve polovice dvadesetog stoljeća.